A társastáncok több különböző ágra oszthatók és átfedésben vannak a versenytánccal. A versenytánc alapozás csak a tíz versenytánccal foglalkozik, és csak versenytánc stílusában. A társastánc nem merül ki ennyiben. Hiszen az öt standard: angolkeringő, bécsi keringő, tangó (modern, vagy angol), slowfox és quickstep, és az öt latin: rumba, cha-cha-cha, samba, jive, pasodoble mellett még rengeteg tánc-stílus létezik. A 4×8 alkalmas tánctanfolyam alatt (ami maga a tánciskola) 15-20 féle táncot tanulunk, de összességében közel 30 féle stílusban oktatok.

A társastánc és a versenytánc közt nem csak a lépések a különbözőek, hanem a megjelenése is. A versenytánc, ahogyan a neve is tükrözi versenyre kitalált táncstílus, nagy parketten, jól begyakorolt lépésekből és mozdulatokból áll. A társastánc az örömszerzésről szól, kis helyen, társunkkal, néha szorosan összebújva, zenére örömet okozó mozgás. Tánciskolámban nem keveredik össze a kettő, de van lehetőség mindkettő elsajátítására.

Ha az a célod, hogy egy szórakozóhelyen, ha meghallod a zenét, akkor arra tudj táncolni a partnereddel, akkor a kezdő I. tánc tanfolyamomra jelentkezz! Ha viszont versenytáncot szeretnél tanulni, és már az alapokat elsajátítottad a tanfolyamon, folytathatod a tánctanulást a klubban, ahol igény szerint versenytáncokat, a társastáncok további fajtáit, alaposabb technikai ismereteket, további figurákat tanulhatsz az órákon, a saját szintednek megfelelően.