A ceremóniamester, vagy vőfély az, aki az esküvőt „házigazdaként” kézben tartja. Azért idézőjelesen, hiszen a valódi házigazda midig az ifjú pár, de a friss házasok válláról a kinevezett házigazda, a ceremóniamester, vagy vőfély veszi le a házigazdára háruló terhek súlyát. A vőfélyek hagyományos, magyaros stílusban, a ceremóniamesterek a modern, elegánsabb verzióban vezénylik az esküvőt.
Ha szeretnétek, hogy a nagy nap minden részletében tökéletes legyen, bízzátok rám az irányítását!

Ceremóniamesterként a fő feladataim:

  1. Programterv – az esküvő szervezésének elejétől, több alkalommal egyeztetünk, és a nagy vonalakból kiindulva, a percre pontos lebontásig megbeszéljük, és összeállítom számotokra a nagy nap menetrendjét, az összes kapcsolódó tényezővel együtt.
  2. Konferálás, és a násznép terelgetése – a nagy napon mindenki a párt kérdezné, hogy éppen milyen program következik, vagy épp lemaradnának a vendégek a különböző eseményekről (nyitótánc, torta, beszéd…), ha nincs, aki összefogja, koordinálja, és irányítsa a násznépet.
  3. Játékok és egyéb programok – Veletek, a jegyespárral egyeztetve, pontosan meghatározott (ezt a konkrét játékot mindenképp szeretnénk), vagy nagyjából körülhatárolt keretek között (olyan játék még jöhet, ami…, olyan viszont nem, hogy…) felkonferálom és levezetem a játékokat – figyelve arra, hogy az est ritmusába illeszkedjenek a programok. Nem szakítom meg az éppen teljes lendülettel dübörgő bulit, de akkor, amikor kicsit leül a hangulat, ürül a parkett, a megfelelő szórakoztató elemekkel visszacsalogatom a társaságot, hogy a buli újabb lendületet kapjon.
  4. Amit a násznép és az ifjú pár sem szokott érzékelni a ceremóniamester jelenlétéből, maximum a hiányából: a háttérben koordinálom az esküvőn részt vevő szolgáltatók munkáját. Nálam nem fordulhat elő, hogy nem tudja a fotós, vagy a videós kolléga, hogy éppen hozzák a tortát, vagy az örömapa beszédet fog mondani a leves után. Ennek megfelelően rengeteg problémát úgy orvosolok, hogy nem is tudtok róla.
  5. Mindezek mellett a legfontosabb: gondoskodom róla, hogy a Nagy Nap rólatok szóljon, és tudjátok gondtalanul élvezni.

Milyen esetben NEM én vagyok a megfelelő a nagy napotok koordinátorának / ceremóniamesterének?

  • – Ha hagyományos, lánykikérős, pajzán-verselős, „tojásgörgetős” esküvőre vágytok, akkor nem én vagyok az emberetek, egy vőfélyre van szükség, akit szívesen ajánlok magam helyett.

  • – Ha a násznép közel fele külföldi, így több nyelvű ceremóniamesterre lesz szükségetek. Beszélek, folyamatosan kommunikálok angolul, így ha vannak külföldi vendégeitek, az időnkénti fordítás és segítségnyújtás számukra nem fog nekem sem gondot okozni. Viszont nem vagyok anyanyelvi, vagy tolmács szinten angolból, más nyelvekből még a folyékony kommunikáció szintjén sem, így ha 2, vagy több nyelven kell az egész estét vezényelni, szívesen ajánlok olyan kollégát, akinek már láttam a munkáját, dolgoztunk együtt, és aki hasonlóképpen a szívén fogja viselni az esküvőtök sikerét, mint jómagam.

  • – Ha félő, hogy a lagzin a ceremóniamesternek kidobófiú szerepet is be kell tölteni. Ha tudod, hogy a vendégek között vannak, akik kis alkoholmennyiség után sem bírnak már magukkal, és elképzelhető, hogy őket kell szétválasztani, vagy a helyszínről eltávolítani, akkor érdemesebb egy megfelelő fizikumú, férfi kollégát megbízni ezzel a nemes feladattal (szintén szívesen segítek, ajánlok olyan férfi kollégát, aki nem fog megrettenni a feladattól) – nőként a kedvességgel és a mosollyal tudok csak hatni az alkoholmámorban fürdő vendégekre is.

Ahhoz, hogy pontosan meg tudjuk határozni, számotokra milyen szolgáltatások lesznek a legmegfelelőbbek, kérlek, üljünk le egy kötetlen beszélgetésre egy kávé, vagy egy üdítő mellett (vagy online), és beszéljünk arról, hogy Ti mit szeretnétek!

Áraim ceremóniamesterként:

Alapár: 165.000 Ft
Tartalma: programterv (2 előzetes egyeztetéssel) és koordináció a vendégvárástól, legkorábban 16:00-tól 01:00-ig, játékok (maximum 2 játék az este során).

Teljes ár: 185.000 Ft
Tartalma: programterv több egyeztetéssel, szolgáltatói kapcsolattartás, teljes koordináció (akár 11:00 órától 01:00 óráig) és játékok.

Az árak a kiszállás díját nem tartalmazzák.

Ha más szolgáltatásomat is igénybe veszed (esküvői tanácsadás, szervezés, táncoktatás), kedvezményes áron vállalom a ceremónia koordinálását.