Aktuális tanfolyami információkért kattints ide

Tánciskola felépítése

A tánciskola felépítése, anyaga:

A tánciskolában a társastánc alapjai sajátíthatók el, 4 kurzuson: Kezdő I., Kezdő II., Haladó I., és Haladó II. A négy kurzus egyenként 8-szor 120 perces órákat takar, és fokozatosan egymásra épül. Intenzív tanfolyamok esetében két-két kurzus kerül összevonásra, így 4 helyett 2 tanfolyam, egyenként 16-szor 120 perc a tanfolyam időtartama – Kezdő és Haladó.

A Kezdő I-es tanfolyam a figurák és a ritmika tekintetében egyszerűbb táncokat, illetve alaplépeseket tartalmaz, így a tanfolyam anyagában szerepel az angol keringő, a blues, a rumba, és a merengue, valamint a társaságtól is függően további táncok. Az ismert táncokból folyamatosan tartunk ismétlést, és tanulunk új figurákat is, így ha egy-két alkalom kimarad valaki számára, akkor is be tudja hozni a lemaradását.


Kezdő II
-es tanfolyamon ismételjük a Kezdő I-en megtanult táncokat, és új figurákat, valamint új táncokat tanulunk.

A Haladó tanfolyamok kevesebb új táncot, és több új figurát tartalmaznak.

A négy tanfolyam végére (nyilván egyéni adottságoktól, szorgalomtól, gyakorlásmennyiségtől, stb. függően) a táncosok képesek az egyes táncok zenéit felismerni, illetve arra a megfelelő táncot változatos figurákkal táncolni. Szintén a négy tanfolyam végére általában a fiúk megtanulják vezetni, a lányok pedig követni partnerüket.

A tanfolyamon oktatott táncok a következők. (Előfordulhat, hogy egy-egy csapatnál némelyik kimarad, vagy éppen más tánc kerül a helyére, társaságtól függően):

Angol keringő, Argentín tangó, Bachata, Bécsi keringő, Blues, Cha-cha-cha, Charleston, Country, Csárdás, Disco, Foxtrot, Jive, Lambada, Mambó, Merengue, Mulatós, Polka, Rock & roll, Rumba, Salsa, Samba, Slow fox, Swing, Tangó (modern tangó), Twist.

A négy tanfolyam elvégzését követően ha valaki szeretné folytatni a társastánc-tanulást, lehetőség van becsatlakozni a Társastánc Klubunkba