JELENLEG  TÁNCISKOLÁNKBAN A GYERMEK TÁNCOKTATÁS SZÜNETEL

Gyermektáncórák típusai:

  • Általános gyermek társastánc (5-12 éves korig) – többféle tánccal foglalkozunk, az oktató belátása és az igények alakulása függvényében.
  • Tematikus gyermek táncórák (3-12 éves korig) – egy-egy tematikus órán, tanfolyamon, mindig egy konkrét táncstílus, vagy stílus csoport alapjait tanulják a picik. Tematikus gyerektáncóránk például a rock and roll, balett, és a latin gyerek órák.

Gyermek társastánc órák felépítése, anyaga:

A picikkel korosztálynak megfelelő csoport-táncokat, körtáncokat gyakorolunk, amelyek révén a gyermek megszereti a zenét és a ritmust, megismerkedik néhány lépéssel, és élvezettel mozog a zenére. A célunk itt a mozgás-koordináció és ritmusérzék fejlesztése mellett a zene, és a tánc megszerettetése.

Nagyobbaknál (8-12 év) már a normál társastánc alapokat, figurákat gyakoroljuk be, illetve ezek technikai alapjait tanulhatják meg a gyermekek.

Függően attól, hogy iskolai/óvodai keretek között, vagy függetlenül, kizárólag az Éva Tánciskolájának égisze alatt szerveződik a csoport, lehetőség van többféle tanmenetre. Az intézményekkel együttműködve általában fontos szerepet játszik a különböző ünnepélyeken, eseményeken történő aktív részvétel, fellépés. Ilyenkor konkrét koreográfiákat tanulnak meg a gyerekek – természetesen korosztálytól függő nehézségben.

Egy tanév alatt 2-5 tánc koreográfiáját tanulják. Természetesen ilyenkor is hangsúlyt fektetünk a stílusnak megfelelő mozgásra és a mozgáskoordináció fejlesztésére.

A független tanfolyamokon évzáró tánciskolai bál kerül megrendezésre, ahol a gyerekek bemutathatják az év alatt megszerzett tudásukat.

Mind az intézményi, mind a független gyermektáncórákon kiemelt szerepe van az illemtannak. Az órákból alkalmanként néhány percet rendszeresen szánunk arra, hogy a fontosabb illemszabályokat megbeszéljük, illetve szituációs játékokban kipróbáljuk.

 

Gyermek tematikus táncórák felépítése, anyaga (3-6 éves korosztály):

Balett:

Az órák célja – a korcsoport sajátosságának megfelelően – a mozgáskoordináció fejlesztése, a testtudat fejlesztése, valamint a tánc, a mozgás megszerettetése a gyerekekkel. Csak másodlagos a tényleges balett tudás. Célunk, hogy a gyerekek élvezettel, örömmel mozogjanak a zenére.

Roki:

A társastáncos rock and roll alapjait tanulhatják meg a kicsik, a számukra megfelelő szinten. Cél a gyerekek mozgáskoordinációjának, testtudatának fejlesztése, a ritmus gyakorlása, és a tánc megszerettetése. Az órákon játékos formában tanulják a kéz- és lábtechnikákat.

Latin:

Különböző latin táncok alapjait tanulhatják meg a gyerekek, a merengue, salsa mellett a rumba és cha-cha-cha is teret kap. Játékos formában, a mozgás örömével tanulják a helyes csípőmozgást, a kéz- és lábtechnikákat.

 

Tájékozódj most induló tanfolyamainkról:

Induló tanfolyamok