Szalagavatóra készültök? Koreográfia kellene? Tánctanárt kerestek?

Itt megtaláljátok! A páros táncok teljes palettája mellett csoport és show tánc koreográfiákkal is állok rendelkezésetekre.

A legtöbb osztálynál felmerül kérdésként, hogy nem egyforma a fiú-lány arány, ezért nem mernek belevágni páros tánc betanulásába (pl. bécsi keringő), pedig szeretnének. Ez sem jelent problémát, a koreográfia a csoport igényeire készül, és páratlan táncos esetén is gyönyörű, változatos, igényes tánc jön létre.
Tánciskolámban megtaláljátok a megoldást, ha a szalagavatón komoly, elegáns táncot szeretnétek (angol, vagy bécsi keringő, történelmi táncok…), ha bohókás, vicces táncot szeretnétek (rock and roll, charleston, vagy csoport és show táncok…), ha tüzes, vérpezsdítő táncot járnátok (latin, salsa…), vagy ha lazulnátok egy kicsit a népi jellegű táncok valamelyikével (cigánytánc, sirtaki…)

Standard

A bálok, és ünnepi rendezvények legszebb pillanata a nyitótánc, ami hagyományosan a bécsi keringő szokott lenni. A lányok fehér (vagy éppen színes) hosszú estélyiben (akár menyasszonyi ruhában), a fiúk frakkba (vagy akár öltönyben) pompáznak, és libegnek a parketten. A bécsi keringő mellett a lassabb angol keringő, de akár a tangó, vagy a slow fox is sikert arat a nézők körében a gyönyörű suhanással.

Latin-amerikai

A latin-amerikai táncokat, zenéket mindannyian ismerjük, vérpezsdítő ritmusukra a leginkább tánc ellen beoltottaknak is megmozdul valamije. A versenytáncokból ismert rumba, szamba, cha-cha-cha, jive, és paso-doble a szalagavatóknak is lendületet adnak, és felpezsdítik nemcsak a táncosok, de a nézők vérét is.

Divattáncok

A divattáncok között is szép számmal találunk latin-amerikai stílusút, de bármely divattánc megrendelhető szalagavatóra is. Táncfajták a divattáncban (a teljesség igénye nélkül): salsa, merengue, bachata, rock and roll, bosa-nova, madison, hully-gully, charleston.

Népi, népi eredetű, vagy népcsoporthoz köthető táncok

A szalagavatós osztályok előszeretettel választanak egy-egy nép tánca közül, amelyeket, mivel általában az utca embere táncol, így igen könnyű megtanulni. Ilyen például a country, a sirtaki, a polka, a tarantella, a zsidó- vagy a cigánytánc.

Történelmi táncok

Az igazán elegáns megjelenést biztosító történelmi hűségű ruhák csak kiegészítői az elegáns táncnak, amit a palotás, körmagyar, pavan, passa mazze, galliard és a többi történelmi tánc biztosít a szalagavatón táncoló fiataloknak.

Csoporttáncok

Musical, filmsláger, vagy a kedvenc előadótok legújabb slágere lenne a választott zene? Akkor olyan koreográfiát készítek rá! Nem ragaszkodom sémákhoz, alaplépésekhez, csak a stílushoz.