Párral, vagy pár nélkül?

A tanfolyamokon (a külön megjelölt kurzusoktól eltekintve) mindig párcserével táncolunk, így akár párosan, akár egyedül lehet jelentkezni. A párcsere nem csak annak hasznos, aki egyedül érkezik (bár a párok többsége ezzel az érzéssel küzd eleinte), hanem azoknak is akik a saját párjukkal jönnek. Minden partnertől mást és mást lehet megtanulni – ritmus, vezetés-követés, irányok, időzítés, stb. Minél több partnerrel táncolsz, annál valószínűbb, hogy gyorsan elsajátítod a megfelelő mozgást. Amennyiben ennek ellenére ragaszkodsz hozzá, hogy a saját pároddal táncolj, célszerűbb magánórát venned (akár más párokkal együtt).


Korhatár

A tánciskola jelenleg alsó korhatárral működik. Ha valaki szereti a zenét, táncolni is megtanulhat (ha akar), még akkor is, ha elmúlt 110 éves. A gyerektánc tanfolyamok korcsoportosak, 3-8, 6-14 éves korú gyermekeknek. A felnőtt tanfolyamok alsó korhatára 8-10 év. A kihelyezett (óvodai, iskolai) tanfolyamoknál a korhatár intézményenként változhat.

Öltözék

A tánchoz minden esetben váltócipő szükséges. A váltó cipő legyen kényelmes, és rugalmas (mozgásra alkalmas). A cipőknek ne legyen fekete gumi a talpa (mert nyomot hagy). A női cipő sarka ne legyen 8-10 cm-nél magasabb, és ne legyen magas talpú, vagy bakancs. Kerüljük a fém sarkat. Célszerű olyan váltócipőt választani, aminek nem gumi a talpa, mert tapadásával nehezíti a forgásokat.

Az öltözék többi része szabadon választható, nem kötelező sem a női szoknya, sem a férfi hosszú nadrág (különösen nyáron), de mindig olyan öltözék szükséges, ami lehetővé teszi a pár mindkét tagja számára a kényelmes mozgást. (A hosszú, és szűk szoknya akadályozza a nőt és a férfit egyaránt a lépésekben, a földre leérő szoknya/nadrág pedig az esetleges rálépés miatt veszélyes.)

Gyermektáncok esetén – ahogy a szülői tájékoztatókban szerepel – a gyermekeknek szükséges az órára balettpapucs, vagy vastag zokni, kényelmes váltóruha, és kislányoknak szoknya (térd alá érő, nem szűk), hogy a fellépésekhez a szoknyafogást megszokják a kislányok.

Meg fogok tanulni táncolni?

A válasz: IGEN!!! Aki szereti a zenét, az táncolni is megtanulhat (ha akar)! Ez a két feltétele van, hogy megtanulj táncolni, ha hozzánk jársz, hiszen a tánc nem ördöngösség. Nem igényel különleges adottságokat – mint hatalmas erő – vagy alkati tulajdonságot. Természetesen, van, aki könnyebben, és van, aki nehezebben, lassabban tanulja meg ugyanazt a mozdulatot vagy ugyanazt a stílust, ritmust. Viszont kitartó gyakorlás mellett minden elsajátítható. Tánciskolámban ebben hozzáértő, tapasztalt segítséget kapnak a táncolni vágyók, hiszen itt nemcsak bemutatásra kerülnek a mozdulatok, tánclépések, figurák, hanem elmagyarázom többféleképpen és fizikai kontaktussal is rásegítek, rávezetlek a helyes tartásra, lépésre. Nagy segítséget jelentenek a tükrök is, melyeket első órától kezdve használunk. Lehet, hogy eleinte furcsa látni magad a tükörben, de idővel megszokod és segíteni fog téged a könnyebb tanulásban. Így az első pillanattól kezdve tisztában vagy vele, hogy helyesek-e a mozdulataid.

Fogyatékkal élőket is fogad a tánciskola?

IGEN! Tanítványaim között volt már hallássérült, látássérült és több, különböző mozgássérült is, akiknek sikeresen tanítottam általános táncot, vagy koreográfiát.

Az azonos nemű párommal is mehetek táncórára?

IGEN! Páros órákra és magánórákra mindenképp, a párcserés órákra előzetes egyeztetéssel.

További kérdése van? Lehetősége van itt is hozzászólni vagy olvasson tovább az Információk – jó ha tudod fülön!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + 11 =