Az esküvőn a koordinátor (ceremóniamester, vagy vőfély) az, aki az esküvőt „házigazdaként” kézben tartja. A valódi házigazda midig az ifjú pár, de a friss házasok válláról a kinevezett házigazda, a ceremóniamester, vagy vőfély veszi le a házigazdára háruló terhek súlyát. A vőfélyek hagyományos, magyaros stílusban, a ceremóniamesterek a modern, elegánsabb verzióban vezénylik az esküvőt. Ha szeretnétek, hogy a nagy nap minden részletében tökéletes legyen, bízzátok rám az irányítását!

Ceremóniamesterként a fő feladataim:

  1. Programterv – az esküvő szervezésének elejétől, több alkalommal egyeztetünk, és a nagy vonalakból kiindulva, a percre pontos lebontásig megbeszéljük, és összeállítom számotokra a nagy nap menetrendjét, az összes kapcsolódó tényezővel együtt.
  2. Konferálás, és a násznép terelgetése – a nagy napon mindenki a párt kérdezné, hogy éppen milyen program következik, vagy épp lemaradnának a vendégek a különböző eseményekről (nyitótánc, torta, beszéd…), ha nincs, aki összefogja, koordinálja, és irányítsa a násznépet.
  3. Játékok és egyéb programok – Veletek, a jegyespárral egyeztetve, pontosan meghatározott (ezt a konkrét játékot mindenképp szeretnénk), vagy nagyjából körülhatárolt keretek között (olyan játék még jöhet, ami…, olyan viszont nem, hogy…) felkonferálom és levezetem a játékokat – figyelve arra, hogy az est ritmusába illeszkedjenek a programok. Nem szakítom meg az éppen teljes lendülettel dübörgő bulit, de akkor, amikor kicsit leül a hangulat, ürül a parkett, a megfelelő szórakoztató elemekkel visszacsalogatom a társaságot, hogy a buli újabb lendületet kapjon.
  4. Amit a násznép és az ifjú pár sem szokott érzékelni a ceremóniamester jelenlétéből, maximum a hiányából: a háttérben koordinálom az esküvőn részt vevő szolgáltatók munkáját. Nálam nem fordulhat elő, hogy nem tudja a fotós, vagy a videós kolléga, hogy éppen hozzák a tortát, vagy az örömapa beszédet fog mondani a leves után. Ennek megfelelően rengeteg problémát úgy orvosolok, hogy nem is tudtok róla.
  5. Mindezek mellett a legfontosabb: gondoskodom róla, hogy a Nagy Nap rólatok szóljon, és tudjátok gondtalanul élvezni.

Ahhoz, hogy pontosan meg tudjuk határozni, számotokra milyen szolgáltatások lesznek a legmegfelelőbbek, kérlek, üljünk le egy kötetlen beszélgetésre egy kávé, vagy egy üdítő mellett (vagy online), és beszéljünk arról, hogy Ti mit szeretnétek!