Nyitótáncként a jegyesek általában keringőt (angol és/vagy bécsi), néha más stílusú táncot (tangót, slow foxot…) szoktak kérni. Van, aki kér e mellé menyecske/éjféli táncot is, ami a komolyabb nyitótánc mellett már egy lazább, viccesebb koreográfia (latin táncok, pl: jive, rumba, mambó, cha-cha-cha, vagy divattáncok: rock and roll, salsa, bachata, vagy egy vágott vicces összeállítás). Mindegyik témában szívesen állunk rendelkezésre.

A jegyesek mellett néha az örömszülők, vagy koszorúslányok, tanúk, barátok is csatlakoznak a táncórákhoz, hiszen lehetőség van akár egy teljes flashmob összeállítására is az esküvőre, vagy akár apa-lánya / anya-fia koreográfia betanítására is.

A tánc történhet egy kiválasztott zenére (lehet választani nagy számú bemutatásra kerülő zenéből, illetve lehet hozni is zenét) – vagy kiválasztott zene nélkül, egy adott stílusra. Nyilván, ha a pár szeretné, hogy a zenére az elejétől a végéig illeszkedjen a koreográfia, akkor érdemes egy (vagy több) konkrét zenét választani.

A koreográfia lehet teljesen részletes is, de lehet általánosabb (alaplépések, és néhány figura, esetleg bevonulással, és a végén egy lezárással).

Ha az ifjú pár nem, vagy nem csak koreográfiát szeretne, de felkészülne a lagzi táncos részére, természetesen annak sincs akadálya. Az esküvőkön szokásos táncokra akár magánórán, akár tanfolyamon rövid idő alatt felkészítünk.

Esküvői tánctanfolyamunkról itt kaphatsz bővebb információt.

Miért válasszuk esküvői táncoktatásra az Éva Tánciskoláját?

 Néhány indok a sok közül:

Személyre szabott koreográfia
A koreográfia teljes mértékig a párra készül. A pár igényeinek megfelelően, a képességek, lehetőségek figyelembe vételével, a párral közösen kerül kialakításra. Nincs sablon, és nincs kötelező elem sem, sem olyan megoldás, amikor a zenére a tanár összeállítja az elképzelésének megfelelő koreográfiát, amit aztán a pár kénytelen megtanulni. A koreográfia mindig a próbák során alakul, teljesen rugalmasan.

Türelmes oktató
Annak, aki még soha nem táncolt, a többféle magyarázat, a többszöri bemutatás és a folyamatos visszacsatolás, javítás nagy segítséget jelent, hogy könnyedén elsajátítsa a mozdulatokat. Az órákon nemcsak a koreográfia, de az információ átadása, az oktatás is a pár igényének megfelelő tempóban zajlik.

Rugalmas időbeosztás
A pár egyik, vagy mindkét tagja a „normál” 8 órás munkarendtől eltérően dolgozik? Két-, három-, vagy folyamatos műszakban? Esetleg egyikük, vagy mindketten gyakran járnak kiküldetésben vidéken, külföldön? A pár egyik, vagy mindkét tagja külföldi, és csak ritkán, rövid időkre jönnek Magyarországra? Nem jelent problémát. Lehet hétköznap délelőtti, délutáni, esti, vagy hétvégi órát is választani. Lehetőség van gyorstalpaló, 1-2 hetes szuperintenzív oktatásra. Minden időpont a párral előre egyeztetve, teljesen rugalmasan kerül megbeszélésre.

Rugalmas helyszín
A pár egyik, vagy mindkét tagja különböző helyszíneken dolgozik Budapesten? Szeretnének az otthonukhoz közeli helyen táncolni? Amennyiben a pár tükrös táncteremben szeretne próbálni, Budapest és Pest megye legjobb termeiből válogatva, az időpontnak és földrajzi elhelyezkedésnek legmegfelelőbbet választjuk ki helyszínként.

Ki sem szeretnének mozdulni otthonról, mert munka után még az átöltözés és elindulás is nehézkes?
Ez is megoldható. Kérésre a tánctanár házhoz jön!

A pár Budapesttől távol él, de szeretne nálunk tanulni?
Szerencsére a XXI. század technikai vívmányai ezt is lehetővé teszik. Skypeon keresztül a világ bármely pontján is van a pár, vehet órát tőlünk. Az internet segítségével már bárhol ott tudunk lenni, ha fizikailag nem is, de virtuális formában mindenképp.

Nincs lehetetlen!
Gondolom, sokaknak ismerős az érzés: látnak egy szép táncot, és rögtön az fogalmazódik meg: „Én ezt soha nem tudnám utána csinálni.” Dehogynem!
Nálunk az oktató nemcsak bemutatja az éppen oktatott táncfigurát, de elemeire bontva, mindenki számára érthetően el is magyarázza, hogy mit és hogyan kell csinálni.
Az oktató kiemeli a technikai megoldásokat, a vezetést és követést.
Ezek mellett az oktató javítja a táncosok mozdulatait szóban, vagy akár fizikailag is, így még Pinocchio is megtanulja a figurát.

Folyamatos visszacsatolás
Az órákon folyamatosan javításra kerülnek a mozdulatok amellett, hogy új dolgokat tanulnak a párok.
Az órákon videofelvétel készül, melyen a párok visszanézhetik, hogy mit csináltak jól, és mit kell még csiszolniuk. A videók visszanézésekor a tanár kommentálja a felvételt, kiemelve azokat a részeket, elemeket, vagy mozdulatokat, amelyeket érdemes még tovább gyakorolni a párnak. Így a párok két táncóra között otthon is tudnak egyedül próbálni, a videóra támaszkodva.

Jó hangulatú órák
Az órák mindig családias környezetben, lazán, jó hangulatban telnek. Amellett, hogy sok újdonságot tanul a pár, még jól is szórakozik. Az esküvői felkészülés sokszor stresszes időszakában a táncóra egy kellemes kikapcsolódás, amit a pároddal tölthetsz.

Még egy próbát a NAGY napon?
Az oktató (amennyiben nincs fizikai akadálya), részt vesz az esküvőn. Ha a párnak bármilyen kérdése, kérése lenne, vagy előre nem látott probléma merül fel, még a helyszínen is tud segíteni.
Ha a pár igényli, az esküvő előtt a helyszínen még lehet tartani egy főpróbát, ez külön költséget már nem jelent a párnak.

Fantasztikus végeredmény – videón is
Az oktató amennyiben részt vesz az esküvőn, az esküvői táncról videót is készít, amelyet díjmentesen a pár rendelkezésére bocsát. Emellett azonban mindenképp javasoljuk a profi esküvői videósok szolgáltatásának igénybevételét. Az esküvői videós profin, szakértő szemmel és művészi módon, vágva, szerkesztve, zoomolva, és a násznépet is rögzítve készíti a felvételt. Az esküvői táncoktató NEM profi videós, hanem profi tánctanár, így a tánc kerül rögzítésre (vágás, zoom, násznép és video-trükkök nélkül) az elejétől a végéig.

Többféle zenére képzeltétek el a koreográfiát?
Néha a pároknak fejtörést okoz, hogy több zenét szeretnétek összemixelni, és erre táncolni (Vicces koreográfiát, latin mixet, vagy épp flashmobot). De ki vágja össze? A hosszadalmas otthoni, vagy a DJ-re bízott vágás helyett bízzátok a tánctanárra! A zenék vágása nálunk benne van az árban.

Esküvős tapasztalatok
Komoly esküvős múlttal a hátunk mögött, az oktató tud segíteni az esküvő előtt, és közben a felmerülő kérdésekben, problémákban. Különböző szolgáltatókkal együttműködve a legjobb, és leginkább a pár igényeinek megfelelő esküvőt tudjuk megvalósítani. Igény esetén tudunk javasolni az esküvőre szinte bármelyik szolgáltatói területen olyan szakembert, csapatot, akinek munkáját ismerjük, és aki(ke)t megbízhatónak tartunk.

A korábbi tapasztalatokat ingyenesen megosztjuk a párral, így a legtöbb esküvős gikszer és buktató elkerülhető.

Széles választék
Sok tánciskolában a versenytánc az alapja a társastánc oktatásnak. Ezeken a helyeken általában a „tíztánc” közül lehet választani (5 standard, és 5 latin tánc). Nálunk közel 30 féle táncstílusból választhat az érdeklődő. Ezek között szerepel a tíz versenytánc, és azok társastánc adaptációja, de ezek mellett a különböző divattáncok (salsa, merengue, rock and roll, argentín tangó …), a népi, és népi jellegű táncok (country, polka, csárdás, sirtaki…), valamint egyéb táncok is helyet kapnak. A páros táncok mellett vicces koreográfiát és flashmobot is lehet kérni, de nem zárkózunk el az “extrémebb” zenei kihívásoktól sem.