Nyitótáncként a jegyesek általában keringőt (angol és/vagy bécsi), néha más stílusú táncot (tangót, slow foxot…) szoktak kérni. Van, aki kér e mellé menyecske/éjféli táncot is, ami a komolyabb nyitótánc mellett már egy lazább, viccesebb koreográfia (latin táncok, pl: jive, rumba, mambó, cha-cha-cha, vagy divattáncok: rock and roll, salsa, bachata, vagy egy vágott vicces összeállítás). Mindegyik témában szívesen állok rendelkezésetekre.

A jegyesek mellett néha az örömszülők, vagy koszorúslányok, tanúk, barátok is csatlakoznak a táncórákhoz, hiszen lehetőség van akár egy teljes flashmob összeállítására is az esküvőre, vagy akár apa-lánya / anya-fia koreográfia betanítására is.

A tánc történhet egy kiválasztott zenére (lehet választani nagy számú bemutatásra kerülő zenéből, illetve lehet hozni is zenét) – vagy kiválasztott zene nélkül, egy adott stílusra. Nyilván, ha a pár szeretné, hogy a zenére az elejétől a végéig illeszkedjen a koreográfia, akkor érdemes egy (vagy több) konkrét zenét választani.

A koreográfia lehet teljesen részletes is, de lehet általánosabb (alaplépések, és néhány figura, esetleg bevonulással, és a végén egy lezárással).

Ha az ifjú pár nem, vagy nem csak koreográfiát szeretne, de felkészülne a lagzi táncos részére, természetesen annak sincs akadálya. Az esküvőkön szokásos táncokra akár magánórán, akár tanfolyamon is fel tudlak titeket készíteni rövid idő alatt is.

Miért válasszuk esküvői táncoktatásra az Éva Tánciskoláját?

Személyre szabott koreográfia
A koreográfia teljes mértékig a párra készül. A pár igényeinek megfelelően, a képességek, lehetőségek figyelembe vételével, a párral közösen kerül kialakításra. Nincs sablon, és nincs kötelező elem sem, sem olyan megoldás, amikor a zenére a tanár összeállítja az elképzelésének megfelelő koreográfiát, amit aztán a pár kénytelen megtanulni. A koreográfia mindig a próbák során alakul, teljesen rugalmasan.

Rugalmas időbeosztás
A pár egyik, vagy mindkét tagja a „normál” 8 órás munkarendtől eltérően dolgozik? Két-, három-, vagy folyamatos műszakban? Nem jelent problémát. Lehet hétköznap délelőtti, délutáni, esti, vagy hétvégi órát is választani. Lehetőség van gyorstalpaló, 1-2 hetes szuper intenzív oktatásra. Minden időpont a párral előre egyeztetve, teljesen rugalmasan kerül megbeszélésre.

Rugalmas helyszín
A pár egyik, vagy mindkét tagja különböző helyszíneken dolgozik Budapesten? Szeretnének az otthonukhoz közeli helyen táncolni? Amennyiben a pár tükrös táncteremben szeretne próbálni, Budapest és Pest megye legjobb termeiből válogatva, az időpontnak és földrajzi elhelyezkedésnek legmegfelelőbbet választjuk ki helyszínként.
Ki sem szeretnének mozdulni otthonról, mert munka után még az átöltözés és elindulás is nehézkes?
Ez is megoldható. Kérésre a tánctanár házhoz jön vagy az internet segítségével virtuális órát tart.

Még egy próbát a NAGY napon?
Az oktató (amennyiben nincs fizikai akadálya), részt vesz az esküvőn. Ha a párnak bármilyen kérdése, kérése lenne, vagy előre nem látott probléma merül fel, még a helyszínen is tud segíteni.
Ha a pár igényli, az esküvő előtt a helyszínen még lehet tartani egy főpróbát, ez külön költséget már nem jelent a párnak.

Fantasztikus végeredmény – videón is
Az oktató amennyiben részt vesz az esküvőn, az esküvői táncról videót is készít, amelyet díjmentesen a pár rendelkezésére bocsát. Emellett azonban mindenképp javasoljuk a profi esküvői videósok szolgáltatásának igénybevételét.

Többféle zenére képzeltétek el a koreográfiát?
Néha a pároknak fejtörést okoz, hogy több zenét szeretnétek összemixelni, és erre táncolni (Vicces koreográfiát, latin mixet, vagy épp flashmobot). De ki vágja össze? A hosszadalmas otthoni, vagy a DJ-re bízott vágás helyett bízzátok a tánctanárra! A zenék vágása nálunk benne van az árban.

Esküvős tapasztalatok
Komoly esküvős múlttal a hátunk mögött, az oktató tud segíteni az esküvő előtt, és közben a felmerülő kérdésekben, problémákban. Különböző szolgáltatókkal együttműködve a legjobb, és leginkább a pár igényeinek megfelelő esküvőt tudjuk megvalósítani. Igény esetén tudunk javasolni az esküvőre szinte bármelyik szolgáltatói területen olyan szakembert, csapatot, akinek munkáját ismerjük, és aki(ke)t megbízhatónak tartunk.