Jegyespároknál, akik esküvőre készülnek, gyakran felmerül a kérdés: és mi lesz a lakodalom nyitó táncával? Mindenesetre érdemes egy kicsit felkészülni, akár nyitó táncról, akár a lakodalom többi táncáról van szó. Hiszen a lakodalom mit sem ér tánc nélkül, és mindannyian azt szeretnénk, ha siklanánk és ragyognánk a parketten. Az esküvő előtt néhány hét rákészüléssel ez bárkinek elsajátítható. Általános nyitó tánc a bécsi keringő, vagy angol keringő. A lagzira való felkészüléshez pedig általában egy kis csárdás, rock and roll és latin alapozás is kérhető.

A nyitó-, gyertyafény- és meglepetéstáncoknál egyaránt az a legjobb, ha a jegyespár a számukra legkedvesebb zenét választja. Tánciskolánk bármely kiválasztott zenére elkészíti a teljesen egyénre szabott koreográfiát.

Általános felkészülést nyújt az esküvői tánctanfolyamunk , ahol 6 tánc alapjaival ismerkedhetnek meg a résztvevő párok (angol keringő, bécsi keringő, merengue, csárdás/mulatós, rock and roll és disco). Kattints ide a részletekért!

Komplett koreográfiát pedig magánórán van lehetőség betanulni. Magánórára ajánlatot az info@evatanciskolaja.hu e-mail címen lehet kérni.

Mit tartalmaz az esküvői táncoktatás?

– a zene választás támogatását, hozott zenékből, vagy általam javasolt zenékből
– a zene (zenék) vágását
– a koreográfia elkészítését – javaslat szinten, hiszen együtt alakítjuk ki a végleges
formátumát
– a koreográfia betanítását
– személyes jelenlétet az esküvőn (területbejárás, főpróba – amennyiben nincs fizikai
akadálya)
– videofelvételek készítését a próbákon, amiket kielemezhetünk, és javíthatjuk a hibákat,
ezt otthon visszanézve sokkal könnyebb gyakorolni
– videofelvétel készítését az esküvőn a táncról (csak személyes jelenlét esetén)
– próbaabroncs biztosítását a táncpróbákra, hogy a pár mindkét fele megszokja az érzést
– részvételt egy menyasszonyi ruhapróbán – hogy a tánc és a ruha illeszkedjenek egymáshoz
– sokéves esküvői tapasztalattal tanácsadás, hogy AZ A NAP tényleg tökéletes legyen!

Miért válasszuk erre az Éva Tánciskoláját? Néhány indok a sok közül:

· Személyre szabott koreográfia
o A koreográfia teljes mértékig a párra készül. A pár igényeinek megfelelően, a képességek, lehetőségek figyelembe vételével, a párral közösen kerül kialakításra. Nincs egyetlen koreográfia, amit mindenkire „rásózunk”, sem olyan megoldás, amikor a zenére a tanár összeállítja az elképzelésének megfelelő koreográfiát, amit aztán a pár kénytelen megtanulni. A koreográfia mindig a próbák során alakul, teljesen rugalmasan.
o Az egyedi elképzelések, és a “földtől elrugaszkodott” tervek is megvalósíthatók. Nyitottak vagyunk bármilyen ötletre, kívánságra, és örömmel segítünk megvalósítani.

· Türelmes oktató
o Annak, aki még soha nem táncolt, a többféle magyarázat, a többszöri bemutatás és a folyamatos visszacsatolás, javítás nagy segítséget jelent, hogy könnyedén elsajátítsa a mozdulatokat.

· Rugalmas időbeosztás
o A pár egyik, vagy mindkét tagja a „normál” 8 órás munkarendtől eltérően dolgozik? Két-, három-, vagy folyamatos műszakban? Esetleg egyikük, vagy mindketten gyakran járnak kiküldetésben vidéken, külföldön? A pár egyik, vagy mindkét tagja külföldi, és csak ritkán, rövid időkre jönnek Magyarországra? Nem jelent problémát. Lehet hétköznap délelőtti, délutáni, esti, vagy hétvégi órát is választani. Lehetőség van gyorstalpaló, 1-2 hetes szuperintenzív oktatásra. Minden időpont a párral előre egyeztetve, teljesen rugalmasan kerül megbeszélésre.

· Rugalmas helyszín
o A pár egyik, vagy mindkét tagja különböző helyszíneken dolgozik Budapesten? Szeretnének az otthonukhoz közeli helyen táncolni? Amennyiben a pár tükrös táncteremben szeretne próbálni, Budapest és Pest megye legjobb termeiből válogatva, az időpontnak és földrajzi elhelyezkedésnek legmegfelelőbbet választjuk ki helyszínként.
o Ki sem szeretnének mozdulni otthonról, mert munka után még az átöltözés és elindulás is nehézkes? Ez is megoldható. Kérésre a tánctanár házhoz jön!
o A pár Budapesttől távol él, de szeretne nálunk tanulni? Szerencsére a XXI. század technikai vívmányai ezt is lehetővé teszik. Skypeon keresztül a világ bármely pontján is van a pár, vehet órát tőlünk. Az internet segítségével már bárhol ott tudunk lenni, ha fizikailag nem is, de virtuális formában mindenképp.

· Nincs lehetetlen!
Gondolom, sokaknak ismerős az érzés: látnak egy szép táncot, és rögtön az fogalmazódik meg: „Én ezt soha nem tudnám utána csinálni.” Dehogynem!
o Nálunk az oktató nemcsak bemutatja az éppen oktatott táncfigurát, de elemeire bontva, mindenki számára érthetően el is magyarázza, hogy mit és hogyan kell csinálni.
o Az oktató kiemeli a technikai megoldásokat, a vezetést és követést.
o Ezek mellett az oktató javítja a táncosok mozdulatait szóban, vagy akár fizikailag is, így még Pinocchio is megtanulja a figurát.

· Folyamatos visszacsatolás
o Az órákon folyamatosan javításra kerülnek a hibák amellett, hogy új dolgokat tanulnak a párok.
o Az órákon videofelvétel készül, melyen a párok visszanézhetik, hogy mit csináltak jól, és mit hibáztak, rontottak. A videók visszanézésekor a tanár kommentálja a felvételt, a jellemzőbb hibákra külön felhívva a figyelmet. Így a párok két táncóra között otthon is tudnak egyedül gyakorolni, a videóra támaszkodva.

· Széles választék
o Tánciskolánkban közel 30 féle táncstílusból választhat az érdeklődő. Ezek között szerepel a tíz versenytánc (5 standard, és 5 latin tánc), és azok társastánc adaptációja, de ezek mellett a különböző divattáncok (salsa, merengue, rock and roll, argentín tangó …), a népi, és népi jellegű táncok (country, polka, csárdás, sirtaki…), valamint egyéb táncok is helyet kapnak. Mindezen stílusok mellett pedig koreográfia kérhető bármely egyéb zenére is, stílustól függetlenül.

· Jó hangulatú órák
o Az órák mindig családias környezetben, lazán, jó hangulatban telnek. Amellett, hogy sok újdonságot tanul a pár, még jól is szórakozik.

· Személyes támogatás az esküvőn
o Az oktató (amennyiben nincs fizikai akadálya), részt vesz az esküvőn. Ha a párnak bármilyen kérdése, kérése lenne, vagy előre nem látott probléma merül fel, még a helyszínen is tud segíteni.
o Ha a pár igényli, az esküvő előtt a helyszínen még lehet tartani egy főpróbát.

· Esküvős tapasztalatok
o Komoly esküvős múlttal a hátunk mögött, az oktató tud segíteni az esküvő előtt, és közben a felmerülő kérdésekben, problémákban. Különböző szolgáltatókkal együttműködve a legjobb, és leginkább a pár igényeinek megfelelő esküvőt tudjuk megvalósítani.
o A korábbi tapasztalatokat ingyenesen megosztjuk a párral, így a legtöbb esküvős gikszer és buktató elkerülhető.